Televisió

xelo miralles:

La primera presentadora d'informatius


Xelo Miralles (Oliva, La Safor) és una periodista i presentadora de televisió valenciana. El 1989 va presentar el primer informatiu de Canal Nou durant les emissions en proves de la cadena. Entre el 1989 i el 1997 va ser presentadora del Notícies 9. També va conduir programes com Dossiers. El 1997, amb Jesús Sánchez Carrascosa al capdavant de la direcció de TVV, va ser relegada al segon canal de TVV (llavors Notícies 9 i més tard Canal Nou Dos), on va presentar des del 1998 el programa de temàtica mediambiental Medi ambient.

El 2012 va participar en el boicot de Canal Nou organitzat pels treballadors de TVV per protestar contra un expedient de regulació d'ocupació que afectava gairebé 1300 treballadors de l'ens públic.

Josep lópez:

el primer latenight


NÚRIA ROCA

Nuria Roca naixqué el 23 de març de l'any 1972 en la població valenciana de Moncada de la comarca de L'Horta de Valéncia. Estudià en l'Universitat Politècnica de Valéncia, titulant-se en desembre de 1993.​ Començà en el món de la televisió de manera casual, solia acudir a un programa de la televisió valenciana (RTVV) per a recaptar fons per al viatge de final de carrera. Es va presentar a un càsting, animada pels seus amics, i fou elegida per a posar-se front a les càmeres.


jordi payà: el primer home del temps


Geògraf. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Valèncial’any 1988. Durant un parelld’anys va treballarcom a becari al departament de Geografia impartint clases de climatologia, geomorfoloia i biogeografía. L’any 1990 i durant 24 anys va ser l’home del temps de Canal 9-TVV, i des de juliol de 2001 dirigeix la web oratgenet.com. En la actualitat treballa com a responsable de la información meteorológica en l’informatiu Comunitat Valenciana en Canal 7 Televalencia.


CAROLINA FERRE


EDUARD FORÉS