Youtubers

PAPERS I PIXELS

Amanda

MISS TAGLESS

El 26 de Juny de 2015 una jove indignada per les declaracions de Carolina Punset respecte al valencià publica un vídeo a Youtube. El vídeo es fa viral i la jove decideix continuar pujant contingut. Potser no fòra el primer canal de Youtube en Valencià però Miss Tagless va ser la primera a usar el lleguatge nadiu digital propi de Youtube i després va saber integrar-se en Instagram.

El seu estil és clarament inserible dins del fenómen influencer a nivell mundial amb exposició d'elements de privacitat barrejats amb compromís social. Des del seu propi nickname fins l'ús d'un registre lingüístic col·loquial Miss Tagless va saber construir-se el seu propi camí amb naturalitat i continuïtat.

Així el seu compromís amb la llengua o amb la salut mental és un exemple i un referent a seguir en llengua pròpia.

L'ús d'una narrativa audiovisual inserida dins dels codis digitals situa Miss Tagless com la gran pionera del fenòmen influencer valencià.

TERESA PATAPUM


FRANK SURIMI


LA PRESTATGERIA DE MARTA


EL RENAO


VALENTUBERS

Valentubers va ser una revista digital editada en els anys 2019 i 2020 que donava cobertura i visibilitat en formata periodístics als creatius de contingut en valencià especialment focalitzats en Youtube.

Va haver de canviar de nom a Valençubers per qüestions de propietat intel·lectual que Youtube va exigir.