Bloggers

Vicent Baydal

Vent de Cabylia: El 21 de Novembre de 2006 escrivia el seu primer post Vicent Baydal al seu blog. El camí del medievalista valencià va començar a Internet amb 21 anys i després s'ha anat consolidant i ha arribat a la categoria de llibre. Per això agafem el seu blog com la fita més important d'aquell entorn blogger on també trobàvem: Confieu en mi, jo confie en vosaltres d'Enric Nomdedeu o Costumari d'Urba que ha aconseguit sobreviiure des de 2008 fins els nostres dies i ha cobrat més activitat amb la pandèmia.

blogs pioners

Contes per a extraterrestres (CPE) es va publicar en diversos formats i per diversos mitjans entre els anys 1993 i 2000. Al número 0, per una d'aquelles casualitats, li va correspondre l'honor de fer embalum en el primer servidor web d'Espanya, el del Departament d'Educació de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). La casualitat consistia en el fet que alguns dels promotors de CPE treballàvem a l'UJI i coneixíem el gran Jordi Adell, sempitern pioner, guru, entusiasta i campió de la Internet. Els anys següents, al mateix temps que continuàvem escrivint i traient revistetes a bon ritme, ens vam divertir i vam aprendre de valent experimentant sota la tutela de Jordi amb rareses tals com una llista de correu de creació col·lectiva de microcontes, bases de dades d'enllaços temàtics i programaris que seleccionaven continguts i generaven edicions automàticament. Malauradament, els successius i forçosos canvis de servidor, incloent-hi canvis de sistema operatiu, han inutilitzat la major part d'aquells experiments i aplicacions.

Els promotors, conductors i irresponsables de CPE han estat sempre i en tot moment, per ordre alfabètic, Carles Bellver Torlà, Josep M. Chordà Fandos i Vicent P. Rebollar Cubells. Aquests tres, més un seguit de col·laboradors alguns dels quals consten amb nom i cognoms en l'exposició de portades i contraportades. Altres han preferit romandre en l'anonimat.